lördag 25 september 2010

Påbörjat vår vinterresa 2010/2011



25 september

Så äntligen står bilen färdigpackad och vi börjar i sakta mak rulla över Ölandsbron och mot nya äventyr!
Vi kör inte så långt denna eftermiddag, i Vissefjärda gör vi stopp, men vi är på väg!



Till helgen skall vi vara i Trelleborg och göra en lackförsegling på husbilen så vi har gott om tid att njuta av de vackra höstfärgerna i naturen. Vi stannar över nästa natt i vackra Karlskrona som denna dag bjuder på dimma och en relativt kylig vind.


Vidare ner till Kivik för att fota äppelkonst. Varje år beundrar vi denna skicklighet att med äpplen få fram ett sånt vackert konstverk. Det blev ingen lång visit eftersom det blåste kall vind rakt in i hamnen. Vi köper med oss en påse med goda äpplen och lite plommon, kör ner till Skillinge och här får vi se när hela havet stormar. Det är styv kuling, nordostliga vindar. Brrr! Det går undan på promenaden till den lilla butiken i medvind, nästan oundvikligt att inte småspringa. Ett besök i Skeppshandeln är ett måste, det kan inget väder stoppa!



Nästa dag fortsätter vi kustvägen till Ystad. Vi stannar på en vacker ställplats väster om staden, här har vi hela havet utanför vårt fönster. Solen skiner men det är fortfarande kalla vindar. Det är nog en förvarning om vad som komma skall! VINTER!

måndag 20 september 2010

Benidorm


I år kommer vi att åka ner till Spanien, närmare bestämt Benidorm. Vi kommer att stanna där över jul och nyår och förhoppningsvis kommer vår dotter Jessica med familj ner och firar jul med oss.