måndag 12 september 2011

I Svampskogen

Två timmars underbar promenad i skogen gav mig 10 liter höstkantareller. Det var så mycket svamp i skogen så jag visste inte var jag skulle sätta ner fötterna. Alla ni som gillar denna underbara smaksättare "Ut och plocka" för det finns massor!!   En fråga???  Är svamp en grönsak?? eller???

6 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vad gott det ser ut! Fantastiskt att det finns så mycket!

Jag jobbar med folkhälsonutrition på KI och när vi kodar mat för matvaneundersökningar och liknande kodar vi svamp som en grönsak. Men det är möjligt att en biolog skulle svara annorlunda? De har ju ett annat perspektiv så att säga.

Anonym sa...

Mmm ja svamp är så gott har ännu lite kvar i frysen! Borde äta ur den!!
Svamp - tja vad ska man säga - grönsak? Nej jag röstar för att svamp är ...en svamp ;-)

Anonym sa...

Åh vad mumsigt! Lycka till med nya huset! Har missat er blogg hela sommaren. Er länk är åter på plats på vår blogg den krånglade i våras för mig. Det stod en lång obegrip-lig text på Italienska, nu ser det bra ut igen/Lena & Jan

Elisabeth sa...

Oj vilka mängder! Har redan plockat nog med vanliga kantareller. Ha en bra helg!

Leena sa...

Ja jag hoppas det finns svampar kvar i skogen när vi kommer hem, sitter ju just nu nere i Italien igen;)
Vi kunde inte hålla oss hemma utan bestämde att direkt efter Elmia-mässan drar vi, så sagt och gjort, efter en titt på torsdagen så drog vi.

Mira sa...

Svamp ja... Jag har till och med läst att biologerna inte riktigt vet om svampar är att räkna som växter eller... djur... eller någonting alldeles eget... http://www.svampguiden.com/forum_visa_old.asp?inr=99443&fnr=1&sok=&Start=&Offset=&ipos=1