fredag 28 januari 2011

Ytterligare en blöt dag 27 januari

Så här såg det ut igår innifrån
Vad gör man då en regnig dag? Jag, Christina pysslar med stickning. Nu är det pulsvärmare till släkt och vänner, stora som små. Jätteroligt att sticka och få ge bort dessa. Så är ju både maken och jag filmälskare, vi har ett gediget utbud av filmer med oss, just för dom här dagarna!

onsdag 26 januari 2011

Väderrapport ifrån Marina di Modica

Tidig morgon 9 grader plus och regn. Första dagen sedan vi kom som det är helregn! Mellan klockan 10.00 0ch 15.00 mulet och uppehåll. Nu regnar det igen och är 12 grader. Klockan är nu 18.56 och det har skurat på men 11,5 grader. Det var dagens väderrapport!

måndag 24 januari 2011

Arbetsdag och Vilodag!?

Vår vackra vik! Dagen började inte så varm, 8 grader och lite regn. Vi går på vår promenad och sedan sätter vi igång en tvättmaskin, trots mulet väder. Åke och Olle kör iväg och fyller gas samt inhandlar en kyckling till middag.  När de kommer hem är tvätten klar, hänger fint på sin ställning och vi äter sill och potatis. Solen har börjat komma fram igen, ber nästan om ursäkt när den ser all min tvätt som hänger och vill bli torr. Efter lunchen drar vi iväg och tömmer toan då finns nästan inte ett moln kvar på himmlen och det är ju possitivt när jag tänkter på min tvätt. Hem, och fyller vatten i tankarna, bilen på plats och tvätten är torr! Som ett underverk, eller hur?Det bästa med de här platserna här på Marina di Modica är att när man åker iväg med husbilen kan man markera sin plats med stolar och klossar så att man är hundra på att den finns kvar när man återvänder. Ingen tar din plats! Eftermiddagen blir att slappa i solen och Olle & Carina dukar upp ett ostbord med ett glas rött därtill.
Gisela njuter i solen
Lella passar på att värma sig på solsidan

söndag 23 januari 2011

Veckan som gått

Dagens lycka, nästan varje morgon kommer den här talgoxen med sin respektive och hälsar på utanför frukostfönstret. Idag söndagen den 23 januari har vi haft aprilväder, ömsom sol och ömsom regn och ibland båda samtidigt, fast mest sol. 14,5 varma grader
Palmfrukt och palmblommor i samma träd
Svenskar som hittat till Sicilien på egen hand är Gunilla och Bosse, här sitter vi och njuter på cafet i Marina di Modica.  paretmedhund  eller si si Sicilien som de kallar sig
Den här madonnan har suttit utmot havet i tre år, från andra hållet ser det ut som en fågelhålk, vilket jag trott att det varit. Den är uppsatt av en änka som förlorat sin man ute på havet
Så här ser stranden ut utanför vår ställ-parkeringsplats
I solnedgången blev vår bil rosa
Det här är hans fru Carina
Vi har fått besök ifrån Ronneby, Olle och Carina som vi mötte i Pulsh och Mosel när vi var på väg i höstas

måndag 17 januari 2011

Mera Catania

Nu har vi kommit till en riktig vinkällare i Catania

Här står vår guide och berättar om viner i en av kulvertarna


Vi hade extra tur denna dag, det var också konstutställning ibland alla vintunnor
 
Här står Francesca och Jag  bland tunnor som bara ligger och väntar på mognad
Den här vackra kärran har använts tidigare att köra druvor på

Flera olika sorter att välja på


Är inte denna krona vacker, det är faktiskt riktiga druvor som hänger i klasar

Catania är faktiskt en stad som man inte ser på en dag, även om man som vi, hade en fantastisk guidning. Det är värt att lägga några dagar här och njuta av allt som staden har att bjuda på.


fredag 14 januari 2011

Catania med rykande Nyheter!

Det här vackra rotsystemet och stam är ifrån ett gammalt Fikusträd. I en parkliknande dunge stod dessa otroliga Fikusar
Det här är en liten bit av de fantastiska markarbeten som man kan njuta av i parken
Vi har kommit till en underbart vacker park mitt i Catania. Villa Bellini.


Här uppe på toppen av parken med en vidunderllig utsikt spelar stråkmusikander upp sommartid
Vulkanen ETNA har haft ett utbrott natten till torsdag. Det var inget som vi märkte av här i Marina Di Modica men enl. tidningen var det flera hundra meter högt sprutande glödande lava som sedan rann ner efter den sytöstra sidan på vulkanen. Närliggande flygplatser fick stängas pg.av sotnedfall. Nu har den lungnat ner sig och igårkväll hölls en gudstjänst uppe på berget.
Utgrävningar ifrån den gamla staden
Catania är till största delen en stad i Barockstil. Uppbygd av lava och marmor
Här står vi på Piazza Duomo, med den sk. elefantfontänen ifrån 1736. De viktigaste byggnaderna ligger omkring denna Piazza

torsdag 13 januari 2011

Tvättdag

Idag har vi tvättat upp alla kläder så nu känns det så skönt och tvätten som lufttorkat luktar så gott. Inte nog med det, Coopern fick sig en välbehövlig omgång också, både ute som inne. Eftermiddagen blev att slappa och läsa. Dagens skuggtemperatur 17 varma grader.  Imorgon är vi lovade ännu varmare och då kommer mera bilder och berättelser ifrån Catania.

onsdag 12 januari 2011

Auguri - Födelsedag i Catania

Antonio 49 år. Här är vi i Villa Bellini, en fantastisk trädgård mitt i stan.
Här ser ni bilder på Francecscas fantastiska kokkonst

Bläckfisk, tomat med spagetti. 
Det svarta är bläcket från fisken.
Francesco
Andrea
Det här är Antonios födelsedagstårta, lägg märke till deras 
husbil som är avbildad i marsipan
Här står vi alla fyra mätta och belåtna och skall strax äta tårta med Ferrari champange till. 
Allt var så otroligt gott!
 Tusen tack Francesca och Antonio för den trevliga dagen och den goda maten!

fredag 7 januari 2011

Tomatdag

Idag har vi varit till vår "egen" tomatodlare. Det blev ett glatt återseende och massor med goda tomater med hem, närmare bestämt 20 kg för 10€. Doften, smaken mmmmmmmm den är helt enkelt underbar. Tomater som smakar som tomater ska smaka!

Titta på den blå underbara sommarhimmlen. Idag har vi haft 18 grader varmt i skuggan och vindstilla. Imorgon skall det bli varmare!


tisdag 4 januari 2011

Tvättdag

Idag har vi haft soligt och fint efter ett par regnskurar inatt. Vi har varit och fyllt gasol i en flaska och handla lite mat och samtidigt passade vi på att tvätta alla sängkläder och handdukar på det nya tvätteriet i Modica. Jättefina maskiner.
Det här är torktumlarna. Man kan välja på att tvätta i 5kg maskin, vilket kostar 5€  eller om man nu som vi hade mycket tvätt så finns en maskin för 17 kg, den kostar 7€, inkl. tvättmedel, samma pris för tumlarna . Allt blev så rent och fint, under tiden tumlaren jobbade vilket tog 50 min, gick vi in på baren mitt emot och åt en lunch-pizza.Här kan dom verkligen baka pizza, så jättegod med naturligtvis färska ingridienser på.
Fint planterat i rabatterna är det överallt i stan.Det här är som ni nog förstår utanför lavanderian. Härligt att komma hem med allt rentvättat och få bädda upp igen. Det luktar så gott så gott.