onsdag 24 oktober 2012

Vidare ner mot Spanien

Luxemburg ett tankställe för alla som passerar. Det är värt att stå 25 minuter i kö för att tanka. Vi betalade ca 11.70 svenska kronor
I Spanien fick vi betala 13.01 svk. och då har vi räknat euron så högt som 9 kronor
Att dieseln skulle vara dyrare i Spanien än i Frankrike stämmer inte, där kostade den 14.10 svk.

Här stannar vi första natten i Spanien. Clementinträd i tusentals som nu väntar på att mogna och glädja alla inför julen. Det är har vi brukar plocka med oss när vi åker hem.
Ställplatsen heter Spätsle Fritz och ligger 7 km ifrån betalvägen. Ett trevligt stopp som har blivit ett måste. Vi fick reda på den här ställplatsen 2006 då vi träffade ägarens kompis på Sicilien. Fritz driver också en restaurang på stället. Obs! Måndagar är den stängd.
N 40 34´31,59´´
E 0,23 37´15´´
Så har vi då anlänt till vår Campingplats i Alfas del Pi  den 23 oktober...
Vi åkte först upp med Coopern för att leta efter denna nya plats som invigdes i april i år.
Den rätta vägen var för dagen avstängd och till sist hittade vi en väg som tog oss upp i bland  Apelsinträden. Vi blev emottagna av ett engelskt par som visade oss runt och det hela slutade med att vi bestämde oss för att stå här. Den vänlige engelsmannen sa att "lämna Coopern här så kör jag ner er till bussen och åker före en annan väg". Sagt och gjort... Han visste vad han gjorde, för vägen var smal och med alla lampor han kunde blinka med åkte han före och hade handen utanför fönstret och vinkade med en orange räddningsväst så bilar fick backa så att vi kunde komma fram.
Vi kom in genom grinden med ca 4 mm på varje sida av husbilen, men det gick. Om vi tar oss ut får bli ett senare problem! (I värsta (bästa) fall får vi väl skriva oss här)!

Här står vi fint parkerade.
När vi kom upp med Coopern så kom en man till mig och sa Välkomna Globetrotter! Jag blev så överraskad, så han sa på en gång Ja, på bloggen..jag känner er sedan flera år, har följt er sedan Sicilien... Det var Frank, en norrman fast halvsvensk, en riktigt trevlig en, säger Åke, fast han håller på Norge i skidor, det får vi stå ut med......

 Poolen i angränsning till baren.............

Här är Servicehuset... Toaletter, Duschar, Tvättmaskin och torktumlare. Varje  maskin kostar 3€ att använda.
Det ingår även El och WIFI där hastigheten är 4mg
Det kostar 11€ om dagen efter 30 dagar. Om man betalar i förskott så får man det priset från början.


                                                                     Carpe Diem!

5 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Va bra att ni kom in på den här ställplatsen, det är väl lite roligare att stå där än på Almafra. Tyvärr ligger den nog lite för avsides för oss men annars verkar den ju vara toppen. Kram, vi ses!

Bosse och Gerd sa...

Hej glada husbilsåkare !
Vi känner också Frank, fast bara blogledes, då vi följer varandras bloggar. Vi har ställt lite frågor till honom den senaste tiden betr. just Orange Park och han har kommenterat platsen på typiskt norsk maner - helt topp !
Det ska bli intressant att se vad ni tycker när ni bott in er ett tag på denna plats. Nästa år är vi "färdigjobbade" och ankommer Benidorm i mitten av oktober för övervintring - just nu står det mellan er plats och den camping som Anders och Birgitta står på i Benidorm. Det är värdefullt att få lite input från såna som är på plats och som vet !
Hälsa Frank från oss båda och må så gott i solen !!
Bosse och Gerd i Södertälje.

Globetrotterna sa...

Bosse och Gerd!
Skall man stå här så antingen måste man ha en bra kondition på cykel, elcykel eller annat fordon att ta sig och handla mat o.dyl. Det är några kilometer till närmaste affär och vägen hit är uppför uppför.
Vi skall hälsa till Frank ifrån er...

Bosse och Gerd sa...

Vi har en rätt avancerad motionscykel som vi köpte för några år sedan. Dessvärre har den inte behövt jobba så mycket hittills, men vi får nog väcka liv i den nu...
Tack för tipset om "uppför-uppför" - det tål att tänka på (det har inte Frank nämnt nåt om)..., men har kör ju Vespa !

Kors och Tvärs sa...

Låter som ett härligt ställe ni hittat! Ha det fortsatt härligt!