onsdag 6 mars 2013

Regn...Sanden den bara öser ner..................

Det här är JIM....alla som känner honom vet att det måste ha  hänt något exeptionellt när han är ute på taket och tvättar sin husbil!!!!!!!!!
Vad har då hänt??

Afrikasand har regnat ner över oss.............Allt allt är rött och då menar jag allt!!!

Som vanligt är vi först ute och börjar tvätta. Tre timmar tog det oss innan vi var nöjda . Eftermiddag igår börjar det regna igen. Tack å lov ingen sand, bara fint rent regn.  Hur noga man är så kommer det att rinna fram av denna röda sand som ser ut som ett fint rött mjöl, överallt kryper det in.
Dagen har bjudit på en temperatur på 20 grader och till helgen har enligt spanjorerna vädret kommit till en vändpunkt. Det blir sommar!!!

Carpe Diem!

6 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Samma här, denna röda sand. Vi har dock inte varit så energiska så Anders varit på taket. Det får bli vid ett senare tillfälle. Många kramar till er.

Freedomtravel sa...

Oj hjälp vad mycket sand... gissar att man får in den överallt??

Anonym sa...

Vi kom undan Afrikasanden i den mängd det kom hos er, sänkte Concorden i framändan så skötte regnovädret resten. Skiten bara rann av tills med regnvattnet sen tryckte Jan på knappen "Autolevel". Kanon med en Ditec lackbehandlad kaross!

Seniorerspekulerar.se sa...

Det är ju lite jobbigt, för det är ju inte helt enkelt att rengöra taket. Klättring och klättring. Så slipar ju sanden också så det behövs mycket vatten för att få bort det.men visst är det otrevligt och kan tänka att det var sand överallt. Men skönt att vädret har vänt och sommaren är på väg. Oj, vad ni kommer att kunna njuta av alla blommor och allt annat härligt. Det är ju det bästa med våren med de smygande blomstren och solen som värmer så där gott. Önskar vi hade det här hemma, men det är fortfarande kallt på nätterna och töväder på dagarna, vilket innebär att allt smältvatten fryser och blir farliga isfläckar. Men förhoppningsvis försvinner snön snart, ha det riktigt skönt innan ni vänder hem igen, stanna ett tag till är nog klokt! Kram 3 M

Kors och Tvärs sa...

Oj det där såg lite jobbigt ut, sand som brukar krypa in precis överallt.

Globetrotterna sa...

Vi har spolat och spolat, men nog tusan vill den krypa fram ialla fall. Sanden är som rött mjöl och salt salt, så även om man spolar så behövs en riktig tvätt för att få bort saltet. Sen kryper det fram efter nattens fukt det som ligger bakom listerna, hur väl man än har sköljt. Men det finns det som är värre......