måndag 21 mars 2011




 
Här passerar vi nya Ikea i Catania

Maria-Gratzia, Franco, Åke och Jag ställer upp för ett sista foto för säsongen. Tack för trevlig samvaro igåreftermiddag och god mat.
När vi kom till tömmningsstationen i morse hade Filippo ett paket till oss som vi skall öppna när vi kommer hem, dessuton skjutsade han Åke till Pozzallo så han kunde fylla på vårt internetkort. Å, vad vi är tacksamma mot honom som hjälpte oss! Nu kan vi surfa hela tiden i Italien.

Vi åkte motorvägen mellan Catania och Palermo, många tror att när man åker de stora vägarna finns där inget att se, den villfarelsen kan jag ta ur er. En så underbart vacker väg som vi haar åkt idag är sällsynt, mellan ett böljande grönt landskap, kullar som påminde oss om norra Nya Zeeland med fåren betande i ett saftigt grönt gräs i sluttningarna. Boskapsdjur med kalvar som ivrigt skuttade i det höga gräset. Apelsinodlingar närmast Catania och Etna. Mandelträd, Olivträd i massor och grönsaksodlingar. När vi var som högst upp fick vi en hagelskur över oss och sedan ytterst lite regn så tittade solen fram igen. Nu står vi och väntar på att få checka in på färjan som skall ta oss till Genua och  i skrivande stund platt vatten, 20,5 grader


2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Trevlig resa! Ser grönt och fint ut längs vägen. Håller annars med om att norra Nya Zeeland är nåt av det grönaste och vackraste man kan uppleva!

Anders och Birgitta sa...

Håller tummarna för att ni får en lugn båtfärd så du Chrisitna slipper sjösjukepillren. Kram.