måndag 4 februari 2013

Vi backar tiden till den 30 Januari

Har har vi kommit till Elche och en butik som säljer husbilar och tillbehör.
En tvättmaskin stod på dagens inköp och vi hade fått tips av Nisse och Birgitta, Kurtan och Ing-Britt som var här förra året och inhandlade varsin maskin.
Efter inköp tog vi en titt runt bland husbilarna.

Elche har en av världens största Palmlund, det finns någon i en av arabländerna som är större.

Vi stannar till i en underbar liten Spansk stad som heter Dolores. Här känns det som om turisterna inte gjort sitt intåg, vardagen i ett typistk spanskt samhälle känns påtaglig.

Vattnets ljud ifrån fontänen spred en trevlig stämning runt torget

Naturligtvis vill vi sitta i solen och för oss fyra är ommöblering inte något ovanligt



Undrar hur många hundra år detta träd är?Rötterna växer inte bara nedåt utan kramar sig även uppåt stammen kärleksfullt

Så har vi kommit till Torrevieja och det är dags för lunch. Vi träffar Lena och Bosses goda norska vänner som sitter och inväntar sin mat. Vi fick en jättetrevlig stund tillsammans.
Vägen tillbaka stannar vi till och njuter av olika strandhugg.
Stränderna är ganska öde den här årstiden, men jag kan tänka mig på sommaren ett myller av badande gäster

Nästa stopp blev la Marina där det finns en bra ställplats. Vi pratade med svenskar som stått här i tre månader. Tömning av vatten och toa gjorde man på den stängda campingen och det kostade inkl, påfyllning av vatten 4€


Vi tar en sista promenad ner till havet innan vi åker hemåt och då tar vi den lilla vägen så nära havet man kan köra. Det är roligt att åka omkring på dessa vägar när vi har småbilarna att ta oss fram med annars vore det otänkbart med husbilarna.
Vi fick en fantastisk dag med många nya intryck och upplevelser. Tack Bosse och Lena, det är hur kul som helst att ligga bakom eran bil och bara hänga med. Några extra varv i rondellerna är ok för oss vi är vana. Sista slutklämmen fick Åke............. En U- sväng och vi var först hemma.....
Hur var det nu du sa då Bosse........................??

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst, de e toppen med småbil OCH storbil "compact living" brukar vi skoja med fransmän som tycker Concorde är en väldigt stor bil ;-) Strandhugg o bergsturer mm med "Lilla My" är toppen!