måndag 13 december 2010

Allt detta som jag dukat upp är en gåva ifrån en Sicilianare här på marknaden och hans fru och produkterna kommer ifrån deras egen gård i Scicli.Olivolja,Vin,Sötmandel,Honung,Tomater,Oregano,Rosmarin,Peppar i olja och en stor nötpåse.  
Hainz och Marlena har just stuvat in sin scooter för vidare färd till en campingplats i Ragusa. De här två har vi träffat under alla våra år på Siccilien

Den lilla bilen är flyttad inför marknadsdagen
Solen har just gått ner och klockan är 17.00 Vi står många bilar ikväll
De här bilderna är ifrån vår närmaste stad Pozzallo, som också är en hamnstad. Ni har säkert läst någon gång om alla flyktingar som kommer ifrån Afrika till Sicilien. Här tar deras resa slut. Fantastiskt att de kommit så långt i dessa farkoster. Båtarna är i otroligt dåligt skick, mera liknande vark, som läggs upp i högar på hamnplanen. Stora som små.

5 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Vilka snälla sicilianare. Apelsinerna som vi köpte när vi åkte från ställplatsen vid Vinaros tog slut häromdagen, dom var så himla söta och goda till morgonjuicen. Dumt vi inte köpte mer men vi var lite fundersamma på hur länge dom skulle hålla sig.
Kram från ett par frusna själar i Skärgården!

Anonym sa...

I vintras när vi var på väg från Agrigento till Syrakusa såg vi en kille som stod vid vägkanten och sålde apelsiner. Vi stannade för att köpa en påse men när vi skulle betala då ville han inte ha pengar. Så´nt kan man uppleva bara på Sicilien.

Hälsningar
Jadranka

Anonym sa...

Gåvor från inhemska är guld värt!

Globetrotterna sa...

Anders och Birgitta, ett litet tips till nästa stora köp av citrusfrukter. Känn på frukten, tunnt skal- kort hållbarhet och mycket juice. Tjockt skal- lång hållbarhet och mindre juice till en början. Varma kramar till er

Elisabeth sa...

Kan bli en riktig fest med hjälp av dom gåvorna. Ha dé!