söndag 5 december 2010

Marknadsdag Söndag

Klockan 06.59
Soluppgång över Marina di Modica kl.06.59. Det är Söndag och det är marknadsdag.

Hela Piazza Donatello är fyllt av marknadsstånd och humöret är på topp hos försäljarna. Redan klockan fyra på morgonen börjar de att plocka fram sina varor. Det är mest kineser som står här på marknaden och säljer sitt utbud. Det är ett bredare och mycket bättre sortiment iår, även kvaliten verkar vara bättre och priset, otroligt billigt!. Tex. ett par blå jeans kostar 5,99€ och då är dom rikligt arbetade med pärlor och sömmar. Riktigt snygga!
Vi har ett problem där vi står nu, vi får endast sol från klockan sju på morgonen till 11.00 på förmiddagen, sen kommer solcellerna i skuggan av palmerna, det innebär att vi får köra generatorn 1,5 timme om dagen. För att slippa det kommer vi att försöka byta plats så fort det bli en ledig med bättre solläge. Just nu är här fullt med HB, vilket i och för sig är mycket ovanligt, nu står husbilarna lite överallt tom. nere på stränderna.

2 kommentarer:

Knarrevik sa...

Om inte klockan hade varit 6:59 hade jag trott att det var en solnedgång. Bilden är klart bättre än alla solnedgångar som publiceras på HBK´s forum.

Globetrotterna sa...

Du är för snäll Anders, Tack