onsdag 15 december 2010

Ärtsoppedag

Vi började dagen i solsken och en promenad på 3km, vi hade tur för sedan började molnen att torna upp. Det är det som är tjusningen att stå utmed havet, ingen dag är den andra lik och även om det regnar och Åskar så är utsikten varierande och vacker. Det är bara fantasin som begränsar. En värmande Ärtsoppa till lunch tyckte vi passade. Temperaturen har varit låg idag 10,5 grader och ett stilla regn. Åskan hörde vi på avstånd. Solen kom fram på eftermiddagen igen och värmde upp luften.
Så knackar det på dörren!!! En italienare som kom häromdagen till piazzan står utanför med en gåva som han gjort till oss. Han sa: Den är blå som er Cooper, den värmer och ni kan lägga en myggtablett ovanpå så håller moskitos sig borta och vill ni ha en god doft är det bara att lägga lite parfym ovanpå. Denna otrolligt vackra ljusstake är gjord av en  pepsi cola burk. Den är så välgjord! Hålen där ljuset strömmar igenom är på milimetern exakt avstånd ifrån varandra. Boun Natale! (God Jul)  ifrån honom och hans Amstaf hund.

3 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Va vänliga alla är, vilken fin lykta och så påhittigt med en gammal burk. Nu har vi blivit en till i familjen, en liten Bichon Havanaisvalp på 10 veckor. I kenneln fanns också två stycken Malteservalpar på 17 veckor, dom var också riktigt häftiga men lite mindre än vår valp fast dom var så mycket äldre.
Kram

Globetrotterna sa...

Grattis till tillökningen! Vad roligt, då har ni blivit småbarnsföräldrar igen. Lycka till med hunden. Massor med kramar från oss

Anonym sa...

vilken vacker bild du tagit på havet och vad generöst och omtänksamt av den som gett er ljuslyktan med dubbelfunktion-kramar systern