måndag 19 december 2011

Alicante

Idag åkte vi ner till Alicante som visade sig vara en underbar hamnstad för fritidsbåtar. Det är första gången på många, många år som vi längtade tillbaka till båtlivet! En sådan underbar vacker hamn och dessa båtar eller kanske man skall kalla dom i ordets rätta bemärkning--fartyg-- oj vad det sög i den gamla båttarmen! Hade någon erbjudit ett byte, båt mot husbil, ja, då hade vi varit båtägare igen.
Här går vi på promenaden nere vid hamnen, alla marknadsstånd var prydligt uppställda och jag kan lova att vi inte någonstans såg ett enda skräp, papper, cigarettfimp någonstans på gatorna. Mycket välstädat och fint överallt.
Vi strövade omkring länge i staden och vi hade Kurt och Ing-Britt med oss som sällskap. Fantastiskt vackra byggnader och vi har nog aldrig sett så mycket restauranger och cafeer i hela vårt liv på vårt strövområde. Helst hade vi nog velat se lite mera av klädesbutiker men vi misslyckades där.
Den här statyn förundrades vi över, har han en surfingbräda under armen? Det gamla skeppet i bakgrunden är en krogbåt vad vi förstod. Säkert ett känt gammalt farty, men det har vi inte hunnit ta reda på ännu

4 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Vilka härliga bilder, verkar vara en fin utflykt. Båtlivet kan nog vara häftigt när man är söderöver men inte i Sverige. Tänk vilken kort säsong och plånboken lär nog bli ganska tunn efter att ha fyllt en tank på dom båtarna. Ha nu en riktigt skön Jul, vi tänker på er!

Anonym sa...

Jättefin hamnomgivning, kul med utflykter just till hamnar i Sp, finns ju såå många! "Goda helger" på er!

Anonym sa...

Statyn? Kan det vara en hamnarbetare med en säck av något man ofta lossade i just Alicantes hamn under många år? Kanske te?

Elisabeth sa...

Vackra foton. Till Alicante vill jag verkligen komma, om inte allt för lång framtid.
Apropå statyn, tycker jag säcken bärs konstigt. Ser mer ut som en fylld "mage" som han skulle spela på eller en dunig kudde. Fantasin springer iväg. ha dé!