lördag 25 februari 2012

Inbrottsförsök

Klockan o4.56 väcks vi av ett larm som går. Någon sekund senare hör vi att en lucka på Vår bil stängs!
Vi kommer upp fort som bara den och yrvakna ser vi en man springa ifrån vår bil. På med morgonrockarna och ut, där vi kan konstatera att allt ser bra ut. Ingenting var stulet ur den lucka som vi glömt låsa och det kan vi nog tacka vårt larm för.
Vi fick en påminnelse om att även om man står på Ställplats eller Camping så kan det hända, det som inte får hända.
Tack JR för ett bra larm, Slutet Gott Allting Gott!

6 kommentarer:

Anders och Birgitta sa...

Fy det där lät inge kul, tur att han inte hann ta något.

Freedomtravel sa...

Fy vad läskigt! Men tur att det inte var värre och bra att ni har larm! När vi stod på en camping i Polen vaknade vi också en natt av att vi kände att någon öppnade en lucka på vår bil, som vi glömt låsa. Vi kastade oss också upp, men ännu snabbare var vakterna på campingen... så ingen hann ta något.

Bosse och Gerd sa...

Hej på er !

Är det JR:s larm ProSafe som ni har monterat ?
Vi har bytt husbil och den nya kommer från Tyskland till Sverige i april och vi funderar just på vilket larm vi ska köpa - Defa eller ProSafe med Gps positionering och Sms-medelande till våra mobiltelefoner vid ev. inbrott eller stöldförsök.
Tacksam om ni hör av er med info om ni har ProSafe och om ni i så fall är nöjda med detta larm (JR:s ProSafe är ju cirka 7.000 kr dyrare mot Defas lite enklare larm).
Tack på förhand för er hjälp !
Mvh Bosse och Gerd i Södertälje.

Globetrotterna sa...

Gerd och Bosse!
Vi har köpt Jr:r Prosafe och vi är supernöjda. Vi kan lämna bilen låst och larmad, skulle det hända något när vi är iväg får vi ett meddelande på telefonen. Så länge telefonen är tyst är ju allt ok. Hade vi haft luckorna olarmade inatt hade tjuven lugnt kunnat tömma det som fanns utan att vi reagerat förrän det varit för sent. Larmet har dessutom ett ljud som skrämmer och väcker de flesta.Gps-funktionen är dessutom helt fantsastisk. Vi skulle tveklöst köpa det larmet igen.

Bosse och Gerd sa...

Vi tackar och bockar - beslutsprocessen blev kort - vi beslutade alldeles nyss att det får bli ett Prosafe från JR. Skönt med samma leverantör då vi även kommer att beställa en Oyster Parabol + solceller för takmontering av JR.
Vi önskar er en fortsatt trevlig resa !
Bosse och Gerd

Anonym sa...

Klart obehagligt, vi hade ju besök inne i gamla husbilen för 3 års sedan i Frankrike (handhavandefel) man glömmer det aldrig! Absolut, J Rs Prosafe har vi på nya husbilen, känns tryggt!