söndag 12 oktober 2014

Vår vinterresa söderut............

Den här hösten blir inte slutmålet Spanien som de senaste tre vintrarna. Längtan till Sicilien är bara för stor, så vi har bestämt oss att uppleva vår underbara Ö igen denna vinter 2014-2015.

Vi har påbörjat resan ifrån Figeholm och den kommer att gå lite kors och tvärs över Svea rike innan  slutligen vi lämnar hemlandet och åker mot nya äventyr.. Italien över till Sicilien och dess underbara kultur och möten med människor som bitit sig fast i vårt inre.

Första stopp blev Kalmar, staden som vi känner oss verkligen hemma i. Inköp av div mat som vi vet att vi kommer att få svårt att få tag i och som vi har svårt att vara utan, Kalles kaviar till frukostägget, ost och Bre Gott, sen kommer vi att njuta i fulla drag av Siciliens gourme matkonst.

Stopp nr 2 som är Vissefjärda. En fantastiskt vacker väg från Kalmar in i djupa småland där mina Christinas förfäder på pappas sida har sina rötter.

Den gamla graven är rensad och ljus tända för den gamle färgaren Andreas och hans hustru Kristina


Ljus tända även ute på minneslunden som ligger på en liten ö bakom kyrkan för  Mikael som vi tragiskt förlorade i januari, min C systerson Conny som gick bort för två år sedan och våra gamla föräldrar. Det här är en tyst,stilla, vacker plats att minnas och att få ro i själ och hjärta.

Carpe Diem






2 kommentarer:

franks reiseblog sa...

godt å se ni blogger igjen Christina blir spennende å følge dere på resan til Sicilia denne høst å vinter...ni må ha en fin tur søderut mange kramar fra frank & Karin

Anders och Birgitta sa...

Åh va tråkigt att höra om sonen. Jag förstår precis hur ni känner er. Den 7:e oktober skulle vår äldsta flicka ha fyllt 46 år. Många kramar till er båda från oss alla i Benidorm.